top of page
detail marmer

Over interieurdesigner Lauren De Baere: opleidingen en filosofie

MIJN SKILLS VOOR BOUWKUNDE

Ga je voor de inrichting van je appartement, woning, boetiek of kantoor in zee met DB Design, dan weet je ongetwijfeld graag wie achter die naam schuilgaat. Dit bureau voor interieurvormgeving is in het najaar 2022 opgericht door Lauren De Baere.

Ik heb een bachelordiploma Bouwkunde behaald aan Hogeschool Odisee Aalst.  Na die studie voelde ik echter aan dat er nog iets aan mijn vorming ontbrak. In avondschool ben ik dan een bijkomende opleiding tot interieurstyliste gaan volgen.

 

Ook filosofie heeft me altijd geïnteresseerd. Op mijn palmares staat nu tevens een opleiding Feng Shui die ik eveneens in avondonderwijs doorlopen heb.

MIJN FILOSOFIE: FENG SHUI IN JE INTERIEUR

Naast kennis en knowhow over bouwkunde pas ik Feng Shui toe in mijn job als interieurdesigner. Hieronder wordt duidelijk wat dat precies inhoudt. 

 

Feng Shui is een oude Chinese filosofie die zegt dat de omgeving je gevoel en geluk beïnvloedt. Het doel is om een harmonieuze leef- en werkomgeving te creëren.

In het kader van interieurstyling wil dat zeggen: rust en orde scheppen. Dat leidt op zijn beurt tot energie en gezondheid. Die principes kunnen zowel thuis als op de werkvloer in praktijk gebracht worden.

Frons je je wenkbrauwen? Hieronder vind je enkele concrete voorbeelden.

Lauren De Baere van DB Design
iStock-1369002680.jpg

VERMIJD TEVEEL ROMMEL, DAT GAAT STOREN.

Een goede binnenhuisinrichting voorziet in voldoende opbergruimte.

VERMIJD UITSLUITEND KUNSTLICHT EN DONKERE HOEKEN/KLEUREN IN DE RUIMTE

Natuurlijk licht, de juiste verlichting (bij voorkeur mét dimfunctie), lichte kleuren zijn essentieel voor een goed gevoel.

WEER DE TELEVISIE EN COMPUTERS WAAR ZE NIET HOREN

Zeker uit kamers die de functie hebben om tot rust te komen, te ontspannen of samen te zijn.

Zo zijn er vele eenvoudige maar heel nuttige ingrepen die je levenskwaliteit en productiviteit kunnen verhogen. En daarmee dus tegelijk je gevoel van welbehagen, geluk en gezondheid.

Interesseert deze zienswijze op interieurdesign je?

Contacteer DB Design dan vandaag nog voor meer uitleg en binnenhuisadvies.

bottom of page